Plånbokssmart ekonomi,  Plånbokssmart klimat,  Plånbokssmart livsstil

Plånbokssmart – ekonomi, miljö och vardagslyx

Välkommen till Plånbokssmart, bloggen om ekonomi, miljö och vardagslyx.

Jag som skriver på Plånbokssmart heter Denice och är en blivande tvåbarns-mamma i 30-årsåldern. Jag har alltid levt ekonomiskt, eller snålt som andra har kallat det, och därmed kunnat spara pengar till att göra det jag gillar mest. För ett par år sedan drabbades jag av utmattningssyndrom och sedan dess har mina mål ändrats något. Jag vill fortfarande resa, uppleva och göra det jag gjorde förut, men framförallt vill jag leva livet i ett lugnare tempo och ha tid för min familj, mina vänner och mig själv. Jag har klivit av ekorrhjulet och vill inte längre vara en del av det snabba tempo som livet hittills har haft. Det här innebär en ekonomiskt utmaning för mig, jag har inte längre samma inkomst som förut, men också en personlig utmaning då jag alltid varit den ”duktiga flickan” som varit van att ”ha många bollar i luften”.

Bloggen Plånbokssmart handlar om att hitta en balans, att spara pengar men samtidigt lägga rätt mängde energi och tid på alternativen. Jag älskar att pyssla, göra saker själv, baka, laga mat från grunden och så vidare, vilket sparar en hel del pengar, men det får inte ta för mycket tid eller bli en ny stressfaktor.

 • Ekonomi
  Jag är utbildad ekonom och har arbetat på bank i många år. Jag har en hel del kunskaper om fonder, aktier och andra sparprodukter. För att inte krocka med min anställning kommer jag vara väldigt ytlig i min information om HUR ni ska spara. Jag vill inspirera er ATT spara och ta tag i era drömmar och kommer dela med mig om hur ni frigör pengar till sparande. Hur nu sedan väljer att förvalta de sparade pengarna kommer jag bara beröra allmänt.
 • Miljö
  Jag har mer och mer tagit avstånd från det konsumtionssamhälle som vi lever i, det är inte hållbart, varken för oss som privatpersoner eller för vår planet. Många av de tips som jag ger i den här bloggen kommer därför att vara inriktade på alternativ till ”vanlig konsumtion”, vad kan man göra istället för att gå direkt till affären? Kanske låna? Byta? Köpa second hand? Göra det själv?
  Finns det giftfria alternativ? Mer hållbara?
  Tidigare kunde jag ta del av olika kampanjer och få gratisprodukter för att sedan sälja de vidare. Bra för plånboken, mindre bra för miljön och jag försöker därför undvika såna tips. Men, återigen, det handlar om att hitta en balans mellan att spara pengar och den energi det tar att hitta alternativ.
  Jag handlar också nya saker, shoppar som alla andra, men jag försöker att göra genomtänkta köp och när jag väl köper något, då vill jag göra det till bästa pris.
 • Vardagslyx
  Jag älskar vardagslyx. För mig kan det vara alltifrån att resa, gå på museum, äta hembakat bröd, gå ut i naturen, läsa en bra bok, ge mig själv eller någon annan en present, äta något extra gott, ja, allt möjligt!
  Det tänker jag absolut inte sluta med bara för att vi lever ekonomiskt. Det här är min prioritering. Men det kanske finns alternativ till en sak, som gör att jag har råd att göra en annan sak? Eller kanske kan jag göra det själv istället för att köpa? Går vardagslyxen att förenkla och göra billigare så att jag inte behöver jobba mer för att ha råd med det?

Jag hoppas att ni vill följa med mig på den här resan och leva ekonomiskt, hållbart och med massor av vardagslyx!

Vardagslyx, hållbart och ekonomiskt.

4 Comments

 • Eva

  Trillade över din instagram för nå’n månad sedan och ska bli jättekul att läsa din blogg och bli inspirerad och mer engagerad! På rätt sätt!
  🙂

 • Planbokssmart

  Åh vad kul att du tycker det! Det ska verkligen bli jättekul att få fortsätta den här resan!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.