Plånbokssmart livsstil

Jag börjar imorgon…

Jag ska bara… Jag börjar imorgon… Det passar inte idag…
Jag får ofta den där gamla dängan med James Hollingworth på hjärnan, ni vet: ”Hur ska jag göra för att komma över vägen, hur ska jag göra för att komma över dit? Här har jag stått nu och väntat flera veckor och alla bilarna de bara kör förbi.”

Den handlar visserligen om en älg, men kunde lika gärna handla om en dröm, eller ett sparmål. Vad lösningen på älgens problem är vet jag inte, han kan inte bara börja gå, men det gäller inte om man står i början av en dröm eller ett sparmål. Då är det bara att ta första steget. IDAG.

Nu! Idag! På en gång! Oavsett var i livet du befinner dig så kommer det aldrig att finnas en bättre tidpunkt än nu. Ja, det hade kanske varit igår då, men den möjligheten är redan förbi.

Vilken är din dröm? Sätt dig ner och fundera lite, på både stora och små mål. Vad behöver du för att nå dina mål? Vilka förändringar behöver du göra? Hur mycket pengar krävs? Eller du kanske inte har ett konkret mål, utan vill eller behöver göra förändringar i vardagsekonomin.

”Men jag är arbetslös?” ”Jag är sjukskriven!” ”Jag är student.” ”Föräldraledig”.
Det finns alltid anledningar till att imorgon är en bättre dag att börja på, men kan du undvara 5 kronor i veckan? 20 kr varje vecka? Börja med de. Låt de bli basen i ditt sparande och så fort du börjar så kommer det kännas lite lättare. Börja där och sen kanske du hittar 100 kronor att undvara, så småningom kanske det dubbla och så vidare. När man väl kommit igång, tagit det första steget och börjat se att det händer något på sparkontot, då blir det både roligare och enklare att hitta vägar att fylla på kontot med. (Se gärna sidan om Smarta tips för mer inspiration redan nu). Och vägen till drömmen kommer närmare. (Och jag skriver sparkonto, men med tanke på det låga ränteläge som vi har idag så är inte sparkonto den plats där man ser sina pengar växa, men det är ett bra sätt att börja på).

Oavsett vilket ditt mål är eller var du befinner dig i livet, så ska jag hjälpa dig att hitta de där extra kronorna! Det finns massor av bra tips på hur man i vardagen kan göra små förändringar som sparar några kronor här och några kronor där. Genom medvetna val och hållbara val. Vi gör det tillsammans! Jag kommer att visa min väg och mina mål i den här bloggen, men förhoppningsvis kan de även hjälpa dig.

Det viktigaste i det här skedet är att komma igång. Att inte se sparande, eller möjlighet att uppfylla någon av de drömmar man har, som en omöjlighet. Alla tycker inte att det är roligt att spara, eller roligt med ekonomi överhuvudtaget, men många av de beslut vi tar varje dag har med pengar att göra, så varför inte få bättre koll på de?

Så, vi börjar inte imorgon, vi börjar idag!

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.