Bokrea – eller hållbara boktips

– – Inlägget är reklam för Bokus och innehåller annonslänkar – –

Imorgon börjar årets bokrea. I det här inlägget tipsar jag om mina favoritböcker när det kommer till en hållbar tillvaro, the Plånbokssmart way. Böckerna i det här inlägget kommer ni säkert inte hitta på rean,  men istället för att köpa en bunt böcker ni bara kommer läsa en gång, så tipsar jag här om böcker ni kan läsa om och om igen och som jag gärna hade haft i min bokhylla (om jag haft någon).

I inlägget finns reklamlänkar till Bokus, så att ni ska kunna läsa mer om respektive bok. De flesta böcker hittar ni även på ert lokala bibliotek.

– Minimalism – Live a meaningful Life
The minimalists
Det här är min absoluta favoritbok när det kommer till minimalis, att rensa ut saker och energitjuvar. Massor av aha-upplevelser, konkreta tips och bra information som gör att jag gärna skulle äga den här boken och läsa den om och om igen.

– Zero Waste home – the ultimate guide to simplifying your life by reducing your waste
Bea Johnson
Bea Johnson är en av föregångarna inom zero waste, det vill säga att leva ett liv med mindre avfall och påverkan på miljö och klimat. Den här boken är väldigt omfattande och berör det mesta som vi stöter på i vår vardag. Det enda negativa är att boken är skriven utifrån ett amerikanst perspektiv, vilket gör att allt inte är applicerbart i Sverige, till exempel är ju utbudet av förpackningsfria butiker i Sverige ganska begränsat. Dock ger boken massor av inspiration och tips som gör den klart läsvärd.

– Hjärnkoll på pengarna – få råd med dina drömmar
Elin Helander
Elin Helander har skrivit en ovanlig bok om privatekonomi som jag tycker alla ska läsa. Den handlar inte bara om ”traditionell” ekonomi, utan om beteende ekonomi. Här får vi lära oss hur hjärnan beter sig i olika situationer och hur vi med hjälp av den kunskapen kan ta kontroll på vår ekonomi.

– Bygg en förmögenhet – fixa familjens ekonomi
Joel Bladh
Den här boken finns faktiskt med på rean.
Joel Bladh har skrivit en bok som passar de flesta, men framförallt de som känner sig som nybörjare inom privatekonomi. Här får man enkel information och tips på ämnet spara pengar, men också råd om hur man kommer igång med fonder och aktier.

– Det vilda köket
Lisen Sundgren
Jag hade förmånen att få gå på en föreläsning med Lisen Sundblad för några år sen och det var verkligen en ögonöppnare. Plötsligt ser jag mat överallt när jag är ute och går! En fantastisk bok där vi som läser får tips på hur vi kan ta vara på all mat som finns framför ögonen på oss.

Bubblare:
Här är två böcker som jag ännu inte hunnit läsa, men där författarna är fantastiska inspirationskällor på min ”huvudkanal” Instagram. Jag känner mig ganska säker på att författarna lyckas förmedla sin kunskap och inspiration även i sina böcker och känner mig ganska trygg med att rekommendera böckerna ”olästa”.
Prylbanta – Färre saker, större frihet Elisabeth Byström, Johan Ernfors
Du & Dina pengar – Den enkla vägen till bättre ekonomi Erik Wennstam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *