Plånbokssmart livsstil

Fokusvecka 6, Paus sociala medier

Kanske är det här årets viktigaste utmaning? Att ta time out från bruset och ge sig själv tid att lyssna på sig själv.

Eller hinna göra det man inte ”har tid för annars”. Läsa en bok. Vara med barnen med fullt fokus. Laga något. Gå ut i naturen. Skapa. Eller bara vara.

Göra det utan input från andra. Utan att jämföra med andra. Bara sig själv. För det är med sig själv en hållbar livsstil börjar.

Jag läste att vi lägger 2,5 h om dagen på sociala medier utifrån ett internationellt genomsnitt. 4/10 svenskar tycker att tiden på sociala medier är meningslös. Jag tycker sociala medier är en fantastisk källa till inspiration och kunskap, men inte om den tar tid från sådant man egentligen värderar högre. (Rent klimatmässigt är väl inte vårt ständiga användande av internet så bra heller, men det har jag inte tagit fram siffror på.)

Så nu tar vi en paus från sociala medier en vecka för att återkomma med ny energi nästa söndag, då det är dags för min paradgren.

Rädd att missa något som händer på sociala medier (FOMO, fear of missing out)? Då har jag lösningen! Tagga alla vänner och favoritkonton och få med de på den här utmaningen! Lägg bort skärmarna och ha en fantastisk vecka, vi ses på söndag!

Njut av naturen istället för skärmarna, utmaning 6: Paus från Sociala medier

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.