Plånbokssmart livsstil

Magkänslan bestämmer

Nu har vi haft våra sista dagar i lägenheten i Sthlm. Det var en fantastisk helg, som visade upp det här området från sin bästa sida och varför jag älskar det så mkt.

När jag och min man letade gemensamt boende för tio år sen så var det inte många områden nära city som låg inom vår budget och som kändes rätt. (MIN budget, inte bankens. Jag har alltid varit väldigt noga med att vi inte ska köpa för dyrt. Ett boende är viktigt, men inte något jag vill lägga all vår inkomst på. Det finns fler saker jag vill göra än att bo).

När vi första gången klev av bussen i det här området i Stockholm som vi nu har bott i under 10 år så var jag såld. Området med dess natur, nära badplatser och lugn fick mig fast direkt. Vi hittade en lägenhet med perfekt läge och insynsskyddad balkong, men som behövde lite kärlek, budade och vann.

Det är kärleken till det här området som varit den största anledningen till att jag tvekat med att flytta. Det var först när vi började prata om att byta stad och inte bara något större i Sthlm som jag började känna att, ja, kanske.

För det var Sthlm stad och tempo, som ligger bara en handfull tunnelbanestationer bort men samtidigt i en annan värld, som fick mig att ta steget att flytta härifrån. Min hjärna är lite förstörd efter min utmattning för fem år sen och det här är inte rätt plats för mig nu (även om Stockholm de senaste veckorna mer liknat en folktom småstad).

När jag i augusti förra året kom tillbaka från semestern, lämnade lugnet och kastades in i Stockholms innerstads tempo och människomyller så kände jag att nej, jag vill inte det här mer. Nu räcker det.

Så vi började leta hus efter hus. Eller, jag letade inte hus. Jag letade efter platsen som gav mig samma magkänsla som den där dagen för 10 år sen. Och när vi kom till visningen av vårt kommande hus och magkänslan tog glädjesprång, ja, då kändes det rätt. Min man vände sig till mig och sa: ”Det är det här du drömt om, eller hur?” Ja, magen säger att det är precis så. Så därför vågar vi ta det här steget. Känna att allt jobb och fixande i samband med flytt är värt det. Ignorera de frön av tveksamhet som hjärnan vill plantera. För säger magen att det är rätt, så blir det bra.

På den här stranden har vi tillbringat många timmar…

Följ gärna min flyttresa på Instagram, under taggen #plånbokssmart_flytt finns gamla inlägg sparade.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.