Plånbokssmart,  Plånbokssmart ekonomi,  Plånbokssmart klimat,  Plånbokssmart livsstil

Hållbar balans – för planeten, dig själv och plånboken

Många av mina inlägg (framförallt på Instagram då jag nyligen väckt liv i bloggen igen), den senaste tiden har handlat om ett samhälle som skaver, både vad gäller stress, klimatkris och krav på prestation och ekonomi. Vi behöver förändring. Det är lätt att säga: ”men ändra er då!!”, men det finns så många anledningar till varför det inte är lika enkelt i praktiken. Vi behöver inte grotta ner oss i det, men jag tror att mycket blir lättare om vi gör det tillsammans.

Därför börjar vi imorgon, lördag den 16/1, med nio dagars utmaning i en Hållbar balans – planeten, dig själv och plånboken. Vi kommer under de här dagarna gå igenom flera områden med fokus på planeten, dig själv och plånboken.

Tanken med utmaningen är inte att vi den 24/1 ska vara klara. Vi kommer inte ha hunnit gå igenom allt man kan göra och därmed vara ”klara”. Jag önskar det vore så enkelt men tyvärr är det inte det. 

MEN:
Vi kommer att ha börjat. Bollen är i rullning. Vi har tagit de första kliven och förhoppningsvis fått insikter och inspo att vilja fortsätta. Utmaningarna är utformade så att de ska passa alla. För vi har alla kommit olika långt på vår resa. Har olika utgångspunkter och olika mål. Tanken är inte att vi ska sluta på samma ruta. Nej, vi ska, utifrån våra egna förutsättningar, peppa oss själva, få mer inspiration och göra förändringar där vi känner att det behövs.

MEN:
Jag kan inte göra det här utan er. För att det här ska bli så bra som möjlig så behöver jag er hjälp. Kommentera inläggen. Dela era tankar och kunskap. Häng med på Instagram! Skriv egna inlägg. Få med vänner på resan. Kom med pepp och glada hurrarop.

Det här kommer att bli väldigt roligt och jag hoppas ni känner er lika pepp som mig!Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.