Plånbokssmart livsstil

Från ekonom till sjuksköterska

På torsdag stänger anmälan till höstens högskolestudier och jag har fått många frågor om studier, då jag i höstas valde att ta tjänstledigt och omskola mig från ekonom till sjuksköterska.

För att göra en lång historia kort (den långa versionen finns att läsa på på Instagram och i tidigare inlägg här på bloggen) så tog jag 2006 examen, en fil kand i nationalekonomi och har de senaste 10 åren arbetat på bank. Efter lite utmattning och diverse annat så bestämde jag mig för att sadla om och började i höstas plugga till sjuksköterska.

Det inte samma studieförutsättningar nu som förra gången. Numer är jag 38 år, har en hjärna som inte alltid fungerar optimalt för studier och två barn (4 & 8 år). Det är betydligt tuffare nu. Utbildningarna nu mot då skiljer sig åt i upplägg. Jag kan inte plugga dygnets alla timmar eller när jag vill då jag har barn och familj, vilket är på gott och ont. Jag har mina timmar då barnen är på förskola och då gäller det att maxa de. När studierna kräver mer tid så blir det tufft. Man är heller aldrig riktigt ledig vilket jag verkligen saknar.

Det är en riktigt utmaning att hela tiden lära nytt, prestera och bli bedömd. Speciellt för en fd prestationsprinsessa. Jag får hela tiden kämpa med tankar om jag duger.

CSN då? Ja, man får CSN i 240 veckor. Då jag pluggat förut så har jag inte så mycket CSN kvar utan vi förlitar oss på den livsstil med låga kostnader vi byggt upp, att jag sparat ihop ett fuck off kapital (mer om det i tidigare inlägg) och att jag ibland får lite inkomst från Plånbokssmart (tack till alla er som använder mina reklamlänkar som jag ibland delar).

Summa sumarum. Det är sjukt jobbigt att plugga. Det hade varit mkt enklare att fortsätta jobba.

MEN. Det är väldigt roligt, utvecklande och omväxlande. Jag ångrar mig inte en sekund. Och att få göra det här som vuxen, inte när man är 20 år och knappt vet hur världen fungerar, är häftigt. Funderar ni på att börja plugga, kör!

Är det fler som pluggar därute? Vad läser ni och hur går det för er?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.