Nybörjartips

— Innehåller värvningslänkar —

Det finns olika sätt att ganska enkelt få lite extra pengar eller spara in pengar genom billigare shopping.

  • Återbäringssidor
  • Undersökningspaneler
  • Testa produkter
  • Telefon
  • Kreditkort
  • Shopping övrigt
  • Kundklubbar
  • Sälja second hand
  • Minska matsvinnet

Återbäringssidor
Om ni brukar shoppa online så får ni absolut inte missa återbäringssidor. Det är superenkelt och ger ”riktiga” pengar tillbaka. När ni ska shoppa något och vet vilken butik ni ska köpa varan i, gå igenom de återbäringssidor som ni är registrerade hos och se vilken som ger mest återbäring tillbaka. När ni valt återbäringssajt, logga in där, följ den länk som finns för den butik som ni ska handla i och så handlar ni precis som vanligt.
Nedan listar jag några återbäringssidor som jag använder.
Refunder
Den som jag använder mest. Få 50 kr i startbonus via ovanstående länk. Finns även som app.

Cashbackshopping
Också en av mina favoriter. Ger 25 kr i startbonus om ni registrerar er via ovanstående länk.

Bonusway
100 kr i välkomstbonus om ni registrerar er via ovanstående länk.

Mybonus
Mybonus ger 50 kr startbonus via ovanstående länk.

Undersökningspaneler
Det finns en uppsjö av olika paneler där man genom att svara på frågor får olika belöningar. Jag är med i ett par undersökningspaneler där jag när tid finns svarar på undersökningar. Som belöning får man presentkort, biobiljetter eller andra gåvor.

Yougov
En panel där man samlar poäng som sedan kan bytas mot presentkort.

M3Panel
En undersökningspanel som brukar ge mig ungefär ett superpresentkort på 100 kr i månaden.

Testa produkter
Buzzador
Via Buzzador kan man bli inbjuden att prova diverse produkter, allt från mat till skönhet och teknik. Vill ni ha en inbjudan så mejla gärna planbokssmart@gmail.com

Smartson
Ytterligare en tjänst där man kan få prova diverse olika produkter. Håll koll på deras hemsida eller skriv upp er för deras nyhetsbrev för aktuella kampanjer.

Telefon
Vimla
Jag har haft samma telefonabonnemang i många, många år, men nu har jag bytt till Vimla. Fördelen som jag ser är att man enkelt kan byta abonnemangstyp utifrån hur mycket data/sms/telefon som man behöver just nu.
Vi har testat hur täckningen är på lite olika platser runt om i Sverige och hittills har vi inte stött på några problem.
Använder ni min värvningslänk i rubriken ovan så får vi båda 10 kr i rabatt på månadsavgiften så länge vi båda har kvar abonnemanget.

Kreditkort
Det finns en hel uppsjö av kredit- och bankkort så det kan vara en bra idé att sätta sig ner och jämföra, dels årsavgifter men även vad och om man får bonus och vad som passar sitt livsmönster.

Shopping övrigt

Let´s deal
Let´s deal har både en app, en hemsida och ett nyhetsbrev där de skickar ut dagliga deals. Det kan vara allt från shopping, tidningsprenumerationer, bra deals på restauranger, skönhetsvård, eller upplevelser.

Campadre
Campadre är en shoppingklubb som har tillfälliga kampanjer för olika varumärken. Ofta dyrare varumärken (alltså inte H&M och liknande), så brukar man shoppa kläder, skor etc från lite andra märken än de stora kedjorna så är det helt klart lönt att vara med här. Det finns även kampanjer på skönhetsvård och inredning. Att vara medlem kostar ingenting.

Mat.se
Att handla mat online är ett sätt att spara tid och det behöver inte bli dyrare än att köpa i affären. Vi handlar ibland från Mat.se då de ibland har bra rabatter, både via återbäringssidor (se ovan) och via Wrapp (se ovan). Använder ni länken i rubriken får ni 170 kr i välkomstbonus.

Kundklubbar
Det finns hur mycket kundklubbar som helst, men jag är med i Lambi, Serla, Felix Matklubb, Findus Lunchklubb etc. Alla dessa klubbar har gemensamt att man registrerar koder från köpta förpackningar, samlar poäng och byter in mot premier.
Vill ni ha en inbjudan till någon av dessa så mejla planbokssmart@gmail.com.

Sälja second hand
Något jag gör väldigt ofta och som sitter i ryggmärgen är att sälja på second hand. Både i Facebook-grupper, Blocket och Tradera. Det mesta går att sälja och många bäckar små…

Sellpy
Orkar man inte själv sköta försäljningar av utrensade prylar så kan man via tex tjänsten Sellpy få hjälp med detta. Sellpy skickar då hem en påse, man fyller den med saker, Sellpy sköter försäljning och tar provision på detta och sedan får man utbetalt den summa som blev över efter provision.

Minska matsvinnet
Matsmart.se
Ett företag vars affäresidé går ut på att köpa in varor som annars skulle ha slängts på grund av till exempel förpackningsbyten, bäst-före-datum närmar sig eller säsongsvaror. Här kan man göra riktiga klipp!

Karma och ResQ
Vill ni köpa mat från restauranger, caféer och bagerier men inte betala fullpris så tycker jag att ni ska ladda ner två appar, Karma och ResQ. Via dessa appar kan restauranger, cafér, bagerier etc lägga ut sin mat som inte har blivit såld och vi som konsumenter har då möjlighet att köpa varorna till rabatterat pris. Använder ni koden ZQL-500 som RESQ-kod under inställningar första gången ni använder ResQ så får ni 50% rabatt på första måltiden.
Båda apparna fungerar likartat, man bestämmer vilken vara man vill ha, genomför köpet i appen och sen så är det bara att gå till restaurangen, caféet eller bageriet och hämta ut sitt inköp.
Omfattningen och var ni kan använda dessa appar beror lite på var i Sverige ni bor, men båda växer så det knakar så ladda ner de och se vart ert närmaste ställe är.