Om Plånbokssmart

Välkommen till Plånbokssmart! Att leva Plånbokssmart innebär att utifrån dina egna förutsättningar och drömmar hitta en hållbar tillvaro. En hållbar tillvaro med tre hörnstenar, livsstil, ekonomi och miljö.

Plånbokssmart startade när jag, en 35-årig två-barnsmamma, för snart tre år sen
drabbades av utmattningssyndrom. Då insåg jag att livet måste levas på ett annat sätt än vad jag dittills gjort. Jag har sedan dess försökt leva livet i ett lugnare tempo, med mer fokus på mig själv och min familj. Här och på Instagram skriver om mina tankar och känslor mot ett liv med mindre stress. Jag delar med mig av min vardag och hur jag försöker leva med mer livskvalitet, med mindre pengar och påverkan på miljön. Fokus ligger också på att hitta sätt att spara pengar, för att kunna uppfylla framtida drömmar.
Ni får tips om mat, pyssel, resor, barn, minimalism och vardagslyx, allt med ett ekonomiskt och miljömässigt hållbart fokus. Följ med mig i med- och motgångar, glädje, skratt och tårar. Jag strävar efter att kunna leva livet fullt ut, men utan att påverka plånboken och miljön för mycket. Pengarna jag sparar i vardagen vill jag lägga på att uppfylla mina drömmar, mer tid med familjen och det som ger mig livskvalitet.

Plånbokssmart handlar om att leva Good Enough. Att vara nöjd med det vi åstadkommer, de pengar vi sparar och de miljövänliga alternativ vi väljer, istället för att gräma oss över att vi kunnat göra mer. Det handlar om att hitta en långsiktigt hållbar balans där vi mår bra, där vi fokuserar på vad som ger oss själva livskvalitet och vad vi vill prioritera i livet.

Men, framförallt handlar Plånbokssmart om att ha roligt! Alla är välkomna och vi inspirerar varandra utan pekpinnar!