Tips för plånboken

– Inlägget innehåller värvningslänkar –

Det finns olika sätt att ganska enkelt få lite extra pengar eller spara in pengar. Här har jag samlat några tips.

  • Återbäringssidor
  • Undersökningspaneler
  • Telefon
  • Sälja second hand
  • Skönhetsvård
  • Ägodela
  • Jämför försäkringar

Återbäringssidor och medveten konsumtion
Om ni ska göra medveten och planerad shopping online så får ni inte missa återbäringssidor. Det är superenkelt och ger ”riktiga” pengar tillbaka. När ni ska shoppa något och vet vilken butik ni ska köpa varan i, gå igenom de återbäringssidor som ni är registrerade hos och se vilken som ger mest återbäring tillbaka. När ni valt återbäringssajt, logga in där, följ den länk som finns för den butik som ni ska handla i och så handlar ni precis som vanligt.

Nedan listar jag några återbäringssidor som jag använder.
Refunder
Den som jag använder mest. Få 50 kr i startbonus via ovanstående länk. Finns även som app.

Cashbackshopping.se
En annan favorit. 25 kr i startbonus via ovanstående länk.

Cashbackninja
25 kr i startbonus via ovanstående länk.

MyBonus
50 kr i välkomstbonus via ovanstående länk.

Woila
Woilà är en tjänst som hjälper till att hitta det bästa priset på en vara genom att ge dig mellanskillnaden tillbaka om priset på varan du köpt sjunker efter ditt köp. Det enda man behöver göra är att registrera sig via länken ovan, handla som vanligt och sen tar Woilà hand om resten. (Läs mer om tjänsten via länken ovan.)

Undersökningspaneler
Det finns en uppsjö av olika paneler där man genom att svara på frågor får olika belöningar. Jag är med i ett par undersökningspaneler där jag när tid finns svarar på undersökningar. Som belöning får man presentkort, biobiljetter eller andra gåvor. Jag väljer alltid presentkort eller biobiljetter och använder vid tex inköp av mat.

Yougov
En panel där man samlar poäng som sedan kan bytas mot presentkort.

M3Panel
En undersökningspanel som brukar ge mig ungefär ett superpresentkort på 100 kr i månaden.

Telefon
Vimla
Jag har haft samma telefonabonnemang i många, många år, men nu har jag bytt till Vimla. Fördelen som jag ser är att man enkelt kan byta abonnemangstyp utifrån hur mycket data/sms/telefon som man behöver just nu. Och det är billigt!
Vi har testat hur täckningen är på lite olika platser runt om i Sverige och hittills har vi inte stött på några problem.
Använder ni min värvningslänk i rubriken ovan så får vi båda 10 kr i rabatt på månadsavgiften så länge vi båda har kvar abonnemanget.

Sälja second hand
Något jag gör väldigt ofta och som sitter i ryggmärgen är att sälja på second hand. Både i Facebook-grupper, Blocket och Tradera. Det mesta går att sälja och många bäckar små…
Orkar man inte sälja själv finns tjänster så som Sellpy. Via länken så får både du och jag 50 kr i bonus vid din första försäljning.

Skönhetsvård
Timma
Via tjänsten Timma kan man boka frisör eller skönhetsbehandlingar för reducerat pris. Företagen lägger för de närmaste dagarna ut tider som riskerar att bli obokade till ett lägre pris som man via app eller hemsida enkelt bokar.
Använder ni koden AYTEMY när ni registrerar er så får ni 200 kr i rabatt vid ert första besök.

Ägodela
Bibliotek
Biblioteket är en av mina absoluta favoriter! Jag har sen länge slutat att köpa böcker och lånar, både fysiska böcker och e-böcker, i mängder från vårt bibliotek.

Fritidsbanken
På Fritidsbanken, som finns på flera platser runt om i Sverige och stadigt växer, kan man låna sport- och fritidsutrustning gratis i 14 dagar. Perfekt om man vill prova en aktivitet eller behöver utrustning för en kort period. Det går även att lämna in utrustning som man själv inte behöver längre till Fritidsbanken.

Fler tips
Många företag hyr ut saker, allt från bilar till tält till trädgårdsredskap och verktyg. Innan du köper något nytt, googla för att se om du inte kan hyra det istället.

Jämför försäkringar
Insplanet
Försäkringar är en tråkig fast kostnad som man kan spara många kronor på. Orkar man inte jämföra själv, så finns det sajter som hjälper till, exempelvis Insplanet.