Plånbokssmart livsstil

Minneslåda till barnen

Idag har jag påbörjat dotterns minneslåda, en present som hon liksom sin bror ska få när hon fyller 18 år.
Ibland känner jag mig lite orolig, vad är det för värld våra barn kommer växa upp i? Hur kommer den se ut? Hur kommer klimatet vara?

Stora frågor, frågor som jag som enskild individ har ganska begränsad möjlighet att påverka.

Det jag däremot kan påverka är att ge mitt barn så mycket kärlek, trygghet och styrka som möjligt, både under deras uppväxt och när de sen ska ut i vuxenlivet. Därav den minneslåda som de ska få när de blir vuxna.

Lådan kommer fyllas med en del saker, så som de första strumporna, minnen från BB, från dopet etc. Men framförallt fylls den med kärlek i form av brev.
Till varje födelsedag så skriver jag ett brev och till när sonen döptes fick även mor- och farföräldrar skriva ett brev. Vad deras innehöll vet jag inte, men mina brev är fyllda av kärlek. Brev skrivna från hjärtat så att barnen, oavsett vad framtiden bär med sig, alltid ska ha svart på vitt att de är älskade.

En present utan en enda krona inblandad. I samband med barnens födelse fick de även en annan present, men mer om det i nästa inlägg.


Följ mig gärna på Instagram för ännu fler uppdateringar.

4 Comments

  • Lotten kolb

    Jag har sådana lådor till alla mina 5 barn. Jag måste tipsa om fyll i boken från glimra förlag. Den heter liten blir stor födelsedagsboken. Varje födelsedag fyller man i några saker och barnen får svara på enkla frågor – svaren skriver ni i boken. Ett självporträtt ska ritas och en bild klistras in.Barnen älskar dem varje födelsedag tittar vi tillbaka i boken. Jag läser och de skrattar och förundras över vad de skrivit tidigare. Lova och Kevin 8 och 9 år kan nu fylla i själva och de gör det med stor andakt. Så roligt – perfekt i minneslådan.

  • Planbokssmart

    Tack! Åh vad kul för din syster! Det måste ha varit en rolig present att ge och få. Ja, de är ju så små än så du hinner skriva många brev!

  • Karolina

    Vilken fantastisk idé! Min lillasyster är 15 år yngre och henne skrev jag ett brev till när hon var nyfödd. Det fick hon öppna när hon blev 15. Mina barn är snart 2 år och 3 1/2 år så har ju ”missat” några brev men det går ju att börja.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.