Plånbokssmart livsstil

Tågsemester och Legoland

Förra året bestämde vi oss för att sluta flyga. Det var egentligen inget stort beslut. Inte för att vi inte älskar att resa eller för att det inte finns platser kvar vi vill se. Platser som kanske bara nås med flyg. Utan av just den anledningen. Jag vill att de här platserna ska finnas kvar även till mina barn och då är sluta flyga ett litet steg att ta.

Istället är jag så taggad på tågsemester! Vi åker alltid tåg inom Sverige, men med barnen har vi än så länge inte åkt tåg utanför Sveriges gränser. Jag har massa planer på platser jag vill se, det finns så många platser man kan komma till med tåg men inte flyg. Och till skillnad från flyg blir hela resan semester och inte bara transportsträcka.

I julas bokade vi sommarens semester (som visserligen kommer bli i april, men ändå).
Det blir inte så långt denna gång, men det blir något sonen drömt om länge, Legoland. Och vi kommer att åka tåg. Tanken var först att låna svärfar bil, men då både jag och maken föredrar tåg och tycker det är enklare än bil, så blir det tåg.

Legoland är ingen budgetsemester. Det är dyrt att åka till Legoland, hur Plånbokssmart man än försöker vara.

Vi kommer åka tåg till Köpenhamn och stanna där en natt. Boendet är inte bestämt än men vi vill bo centralt. Dagen efter tar vi tåg/buss vidare till Legoland. Det skulle gå att åka hela sträckan på en dag, men som sagt, vi väljer att se resan som semester och stannar på vägen. Det blir lite mindre stress då också och 5,5 h ner till Köpenhamn tror jag räcker för barnen på tåg för en dag.

Vi velade ett tag hur vi skulle bo och bokade först AirBnb i en stad en bussresa därifrån. Efter en del funderande kände vi att det inte skulle vara värt pengarna vi sparade på att bo en bit därifrån, med energin det skulle ta att passa bussar etc med två trötta småbarn. Så vi bokade om till Lalandia, en stugby vid Legoland. Att bo i stuga är bra då man kan laga mat själv, vilket vi kommer göra till viss del.
Vi bokade via Sembo (och återbäringssida). Sembo hade fram till 14/1 erbjudande gällande Legoland, bo X antal nätter betala för Y, få inträde till Legoland för barnen på köpet etc, så det nappade vi på (tyvärr är inte erbjudandet aktuellt längre då blogginlägget las upp en vecka efter inlägget först publicerades på Instagram). Vi kommer bo 5 nätter på Lalandia. Först tänkte vi 3, men kände även där att om vi gör en sån här resa så vill vi hinna uppleva allt som finns där.

Jag har under en lång tid sparat poäng från undersökningar från YouGov och de växlade jag in till presentkort hos Sembo.

Vi har och kommer använda vårt drömsparkonto till den här resan, använt rabatter, sålt av saker, etc.
Som sagt, inte en billig semester, men vi har försökt göra den så prisvärd som möjligt.

Och det kommer bli en fantastisk resa. Sonen är så förväntansfull inför att se allt LEGO och jag, ja jag är pepp på första tågsemestern utomlands med barnen!

En av sonens legofigurer som han fick i julklapp, inköpt second hand på Tradera.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.