Plånbokssmart

Superåret 2020

År 2020 kommer bli ett spännande år. Ett år som kallas supermiljöåret då viktiga politiska beslut måste tas för att vända det skenande tåg vi är på. Företag och individer måste ställa om för att hitta en hållbar livsstil.

År 2020 är också året då jag startar #plånbokssmart_hållbar20. En 30-veckor lång utmaning vars syfte är att vi ska hitta en hållbar tillvaro, en livsstil där vi mår bra, lägger energi, tid och pengar på det som ger oss livskvalitet och samtidigt lämnar så små klimatavtryck som möjligt. I januari, maj och september börjar en ny 10-veckorsperiod med nya utmaningar. Sen får vi några veckor att hinna bearbeta alla utmaningar, göra förändringar innan vi kör igång med ytterligare 10 veckor med nya utmaningar. Under året kommer vi gå igenom övningar för att hitta det som ger oss lycka och energi. Prata stress och prioriteringar. Gå igenom mängder av områden där vi kan spara pengar, ofta med fördelen att vi även är snälla mot klimatet och miljön. Prata budget, fasta kostnader och hur vi kan konsumera klokare. Fundera över minimalism, köpstopp och vilka saker vi faktiskt behöver. Prata zero waste, klimatsmarta investeringar, hållbar energi. Utmaningen kan du följa här på bloggen och på Instagram. Hoppas att du följer med! Och du, dela gärna utmaningen med en vän eller
familjemedlem. Livsstilsförändringar är mycket enklare att göra tillsammans!

Det kommer också bli ett spännande år för mig. För fem år sen blev jag sjukskriven för utmattning. Sedan dess har jag genomgått ytterligare en sjukskrivning för stress,  en andra föräldraledighet och gjort mängder av livsstilsförändringar för att hitta en tillvaro där jag kan må bra. I år kommer vi ta ett stort steg när vi byter storstad mot en helt ny, stad. Vi kommer att möta mängder av förändringar, när lägenhet ska bytas mot hus, balkong mot trädgård, storstad mot småstad, välbekanta områden mot nya gator, ny budget, nya skolor, nya vänner. Under de fem år som gått sen jag startade Plånbokssmart har jag delat med mig av vått och torrt på Instagram och det kommer jag fortsätta med även under den här resan. Följ med du också!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.