Plånbokssmart,  Plånbokssmart livsstil

Flytt från storstad

Även om livet som Corona skapat är allt annat än vanligt, så fortsätter det. För oss betyder det att vi om en vecka ska flytta från Sthlm.

Än så länge ser det mesta, med några mindre förändringar, ut att gå enligt plan, men jag vågar inte tänka på vad som händer om samhället stänger ner mer. Jag är nog orolig som det är.

För mig har det aldrig varit ett helt enkelt beslut att flytta. När jag flyttade till Sthlm 2006 så var det inte heller självklart. Jag såg framför mig Drottninggatan på lördagar och kunde inte förstå hur jag skulle kunna trivas där. Men i takt med att åren gått har jag kommit att älska den här staden. Den är så mkt mer än bara Drottninggatan.

Men samtidigt. Kombinationen Sthlm, utmattning och barn är inte klockren för mig. Min man har under flera år varit övertygad om att vår tillvaro skulle vara mycket lugnare och mer harmonisk för alla i familjen om vi bodde på ett annat sätt i en annan stad. Själv tvekade jag, länge.

Men när jag väl bestämt mig var det ingen tvekan, då var det bara att köra. Till mångas förvåning gick jag i princip från att totalvägra flytt och hus till att börja packa kartonger.

Innan vi började leta nytt boende satte jag och min man oss ner och besvarade några frågor, först enskilt och sen gemensamt. Frågor om varför vi ville flytta och vad vi sökte efter, vilken vår målbild var. Och det här handlade inte om huset och hur många rum det skulle ha, utan om vilken livsstil vi ville leva. Vad trodde vi att en flytt skulle kunna ge oss? Och hade vi samma svar?

Det visade sig att vi, med några mindre detaljer, sökte samma sak. Framförallt mer lugn, mer enkelhet, mindre jobb, mer tid att vara tillsammans, lugnare och enklare tillvaro för barnen, med ytor att springa runt, stimma och vara på, utan att mamman (jag) blir knäpp av alla ljud och att inte kunna gå undan och ladda energi. Mer möjligheter att bara vara och närmare naturen. Om en vecka är vi, förhoppningsvis, ett stort steg närmare det…

Vill ni läsa mer om vår flytt och bakgrunden till denna, kika in på Instagram och taggen #plånbokssmart_flytt

Om allt går som det ska sitter vi här i vår…https://www.instagram.com/planbokssmart.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.