Välkommen

Välkommen till Plånbokssmart!

En blogg om att må bra i en ohållbar värld. Om att få tid, energi och pengar att räcka till det som ger livskvalitet. Det som är viktigt. Det som får oss att gå upp på morgonen. Det som gör oss bubbliga i magen.

För mig är det att vara med familjen. Att få tid till mina vänner. Tid till att pyssla och läsa. Och att bara vara. Det handlar inte om konsumtion, att resa långt eller ha mer saker än andra. Det handlar inte om en fulltecknad kalender.

Plånbokssmart skriver om att hitta den här livsstilen. En ekonomisk smart livsstil där vi lägger pengar på det som får oss att må bra men minskar kostnader och utgifter på andra områden. En livsstil som ger så lite klimatavtryck som möjligt.

Plånbokssmart finns här på bloggen där jag delar utmaningen #plånbokssmart_hållbar20 vars syfte är att så många som möjligt, genom veckovisa utmaningar under hela 2020, ska hitta sin hållbara livsstil. Mer om den skriver jag såklart också om på Instagram.

På bloggen och Instagram delar jag även med mig av mitt liv som i år handlar mycket om flytt från storstad till småstad. Efter flera års kämpande med utmattning och att hitta en alternativ livsstil, så bestämde vi oss våren 2020 att flytta från lägenhet i Stockholm till villa i Nyköping för att hitta en ny livsstil. Vill ni läsa specifikt om den på Instagram, sök under taggen #plånbokssmart_flytt.

Välkomna!